Recept voor 3 liter overheerlijke zelfgemaakte limoncello! Voor 3 liter heerlijke limoncello
  • 7 grote biologische citroenen (limoenen kunnen ook)
  • 1 liter 96% alcohol 
  • 2 liter water
  • 700 gram suiker

Limoncello wordt gemaakt van de schil van de citroen. Hierdoor krijgt het zijn prachtig gele kleur. Schil de biologische citroenen met een dunschiller. Voeg de schillen en de 96% alcohol samen in een grote pot met deksel. Laat het mengsel minimaal 10 dagen staan. De alcohol neemt de geel/groenachtige kleur. 


Zeef de alcohol en bewaar de schillen, deze worden later aan het suikerwater toegevoegd. 

Kook 2 liter water en voeg al roerend de witte suiker toe. Voeg,  nadat de suiker is opgelost,  de bewaarde citroenschillen toe en laat het suikerwater 15min koken. 

De schillen zijn nu niet meer nodig. Zeef het suikerwater en laat het goed afkoelen. 
Beide mengsels hebben een geel/groenachtige kleur, maar lijken nog niet op limoncello. “Wait until the magic happens!” 🍋

Voeg beide mengsels samen en roer het goed door elkaar. De prachtige en welbekende kleur van limoncello zal zichtbaar worden! 
En zo’n mooi drankje verdiend natuurlijk een heel mooie fles. Let er wel op dat deze goed afsluit, zodat de limoncello in de diepvries bewaard kan blijven. Zo is hij op z’n lekkerst en door het alcohol percentage van 33% zal deze niet bevriezen en is hij erg lang houdbaar. Al is dat voor ons een overbodige luxe... 


Proost! 

Ps. Limoncello kan ook met een lager percentage alcohol gemaakt worden. Echter veranderd dan de hoeveelheid water. Het uiteindelijke alcoholpercentage moet rondom de 33% blijven. 
  Natuurlijkerleven     17-08-2020 12:15     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Voor een optimale winkel ervaring maken we gebruik van Cookies.
Accepteer geselecteerde cookies