Natuurlijker leven is eigenlijk ook meer zelfvoorzienend leven, dwz niet alles zomaar aanschaffen zonder erover na te denken:” heb ik het echt nodig of kan ik het misschien zelf maken?”
Dus op deze site hopen wij bij een heleboel bezoekers de zintuigen weer te prikkelen om zelf bv weer biologische groente en fruit te gaan verbouwen, natuurlijker kippen en of konijnen en andere dieren te gaan houden. Hoe we zelf weer de kleine of grote reparaties kunnen doen, van schoenenlappen tot het zelf meubels maken. Maar ook zelf broodbakken, jam en chutneys maken en inmaken.
Zelf uw wijnen en bieren maken, maar ook zelf slachten of laten slachten komt aan bod. Kortom weer een stapje dichter naar de natuur. Maak gebruik van de mogelijkheden van de site, bied uw zelf gemaakte producten aan, dmv een gratis zoekertje te plaatsen. Plaats vragen of ideën, recepten en bouwtekeningen op het forum en geef evenementen of duurzame initiatieven op bij de redactie zodat ze op de nieuws pagina kunnen worden geplaatst.