Verse kruidenkaas van hangop


Nodig:
  • 250ml zelfgemaakte yoghurt
  • verse kruiden (bieslook, tijm, daslook)
  • mosterd

Zet een kom klaar met een zeef en doe daar een kaasdoek in.
Schep de yoghurt in het kaasdoek en laat hem staan totdat je een dikke massa hebt.
Doe de hangop in een kom.

Snij de verse kruiden zeer fijn en roer ze door de hangop. Breng op smaak met peper en zout en een halve theelepel mosterd. Zet de kom een paar uur in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken.

Ook erg lekker met een handje brandneteltopjes, doe de topjes 2 minuten in kokend water, laat ze goed uitlekken en afkoelen in een zeefje. Snij ze zeer fijn en roer ze samen met de verse kruiden door de hangop.


Kruidenmengsels voor kaas
Kaas met kruiden is erg lekker! Er zijn nog al wat kruiden of kruidenmengsels die worden toegevoegd aan kaas zoals komijn, bieslook, brandnetel en fenegriek.

Hoe maak je kruidenkaas? Je volgt het normale proces, maar vlak voordat de wrongel in de kaasvaten wordt gestopt meng je de kruiden door de wrongel. De hoeveelheid kruiden varieert per mengsel, maar reken op 10 gram gedroogde kruiden per 10 liter kaasmelk. Indien je pepermelange gebruikt is 5 gram per 10 liter kaasmelk voldoende.

Vóór je de kruiden door de wrongel mengt, worden de kruiden gesteriliseerd en geweekt. Dit doe je als volgt: breng een kleine hoeveelheid water aan de kook (gebruik zo weinig mogelijk water, anders gaat smaak verloren) en voeg de benodigde kruiden toe. Haal van de warmtebron en laat 1,5 tot 2 uur weken. Nu zijn de kruiden beter te vermengen met de wrongel en het kokende water zorgt voor minder kans op schimmels.
  Natuurlijkerleven     15-08-2020 21:26     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Voor een optimale winkel ervaring maken we gebruik van Cookies.
Accepteer geselecteerde cookies