Hier kunt u alles delen op het gebied van kippenvoeding, water en aanverwante zoals drink en voerbakken.
  Natuurlijkerleven     06-01-2018 12:44     Reacties ( 3 )
Reacties (3)
 Alma -  10-08-2020

Dag Kippenminnaars en -minaressen, Ik geef mijn kippen gebroken graan en maïs als voer, daarnaast wat groenvoer én brood. Ik week het oude brood in water en stort het in een bakje. Ze vinden het heerlijk. Nu vertelde mijn oude buurvrouw, die haar hele leven kippen heeft gehad, dat brood geven aan kippen het leggen van eieren vermindert. Kan iemand me vertellen of daar al dan niet wat van aan is. Dank.

 Natuurlijkerleven -  14-04-2018

Het beste kun je overdag voorlopig een steen op de klep leggen zodat ze wel al het eten zien en er ook eventueel van kunnen eten. als ze eenmaal op/aan de klep gewend zijn kun je de steen weg laten en zullen ze weten waar het voer is. Het is echt een kwestie van geduld en gewenning, maar eenmaal eraan gewend is het voor iedereen een genot. Zorg er wel voor dat het voer wat vaak nog rond om de bak ligt aan het eind van de dag wordt opgeruimd om ongedierte te voorkomen. Succes

 Nadine -  14-04-2018

Ik heb een vraag, ik heb 2nieuwe kippen maar ze eten niet van gesloten voederbak , ik heb ze bijna 2weken nu. Kan je kippen dit aanleren want met een extra bakje lok ik alleen maar andere vogels en ander ongedierte .

Voor een optimale winkel ervaring maken we gebruik van Cookies.