Het oerrund
'Het Oerrund' -Ronald Goderie, Wouter Helmer, Henri Kerkdijk-Otten, Staffan Widstrand
0 Reviews | Review toevoegen

Het oerrund was ook een van de belangrijkste dieren in de Europese natuur, een ‘sleutelsoort’, zoals ecologen het noemen.

Gewicht   

0,500 KG

Verzendkosten

€ 4,00 

Standaard levertijd

Op werkdagen voor 12.30hr besteld, morgen in huis.

EAN

9789087401603  

€ 19,95 *
Prijs per Stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Heeft u een vraag over dit product, of wilt u een vrijblijvende offerte i.v.m. groter aantal?

Klik hieronder op het blauwe icoontje en stel ons uw vraag

Titel: Het Oerrund
Auteur: Ronald Goderie, Wouter Helmer, Henri Kerkdijk-Otten, Staffan Widstrand
Taal: Nederlands
Uitvoering: Hardcover
160 pagina's

Het oerrund was ook een van de belangrijkste dieren in de Europese natuur, een ‘sleutelsoort’, zoals ecologen het noemen.

Op dit moment is een initiatief, het Tauros Programma genaamd, in volle gang met de bedoeling om een dier terug te fokken dat zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke oerrund komt. Dit met behulp van de oudste runderrassen die nog steeds rondlopen. En het dan te laten verwilderen.

De auteurs hebben allemaal jarenlange ervaring in het werken met het Europese natuurlijke erfgoed.

In dit boek vertellen ze ons het volledige verhaal over het legendarische oerrund, rijkelijk geïllustreerd met opvallende foto’s van Europa’s beste natuurfotografen. En met aansprekende tekeningen van Europa’s meest begaafde illustratoren.

Het boek is een samenwerkingsproduct van Stichting Taurus, Stichting Ark en Rewilding Europe.

Recensie(s)
In 1627 stierf in Europa het oerrund uit. Dankzij moderne technieken blijkt echter dat de genen van de soort nog steeds terug te vinden zijn in hedendaagse runderrassen, zodat er door doelgericht fokken een runderras kan ontstaan met (vrijwel) de oorspronkelijke eigenschappen van het oerrund. In eerste instantie heeft dit enorme dier in belangrijke mate bijgedragen aan de ontwikkeling van onze leefomgeving en terug gefokte dieren zouden weer een functie kunnen krijgen in het moderne natuurbeheer in Europa. 
In dit boek wordt, in prettig leesbare taal, naast hoofdstukken over de opkomst en ondergang van het oerrund onder andere uitgelegd wat de ecologische waarde is van begrazingslandschappen en wordt er aandacht gegeven aan de huidige projecten waarmee getracht wordt deze dieren weer terug te fokken en in de natuur uit te zetten. Het geheel is rijk geïllustreerd met kleurenfoto's en -tekeningen. 
Natuurliefhebbers die het idee van een verwilderde natuur, in toom gehouden door onder andere grote grazers, aanlokkelijk vinden, zullen dit boek met aandacht bekijken. Met woordenlijst & literatuurlijst.

Ing. A. de Vries-Boekestein

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Anderen bekeken ook
Laatst bekeken producten
Voor een optimale winkel ervaring maken we gebruik van Cookies.