Foto
De poule de bresse van Beny Marbox  ( de witte kleurslag ) is het bekenste franse ras, afkomstig uit het Bresse gebied (Rhône-Alpes).
Zij werd gefokt met fel rode kam, witte veren, en blauwe poten, de kleuren van de vlag van Frankrijk. De Bresse en heel Frankrijk zijn heel trots op hun 3 verschillende kleurslagen poule de bress, en dit is zeker terecht.
Doordat deze kippen als ze geslacht zijn over een bijzonder fijn en zacht vlees beschikken, en heel rijk van smaak zijn, is het een zeer geliefd ras in de bekenste restaurants.
De fokkerij van de poule de bresse wordt erg goed bewaakt, zo mogen ze alleen in kleine bedrijven met een limiet aantal van 500 stuks per bedrijf worden gehouden.
Om deze 500 bresse te houden dient men over een stal te beschikken van 50 m2 en een vrije uitloop van 5000 m2 dit betekend dus dat iedere bress 10 m2 tot zijn beschikking heeft.
Ook worden deze kippen op het bedrijf geslacht, dus geen 100de kilometers transport naar slachthuis, zodoende ook geen gestres voor de kippen.

               


| Meer

Voor een optimale winkel ervaring maken we gebruik van Cookies.
Accepteer geselecteerde cookies