Multiemeter voor wijn en bier
Multimeter voor bier en wijn
0 Reviews | Review toevoegen

Wordt gebruikt om de concentratie van suiker te meten in het druivensap wort of bier in g / l of baling-graden en het potentiële alcoholgehalte in wijn of bier (%) te bepalen.

Gewicht   

0,000 KG

Verzendkosten

€ 5,95 

Standaard levertijd

Op werkdagen voor 12.30hr besteld, morgen in huis.

EAN

7110536122800  

€ 6,95 *
Prijs per Stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Heeft u een vraag over dit product, of wilt u een vrijblijvende offerte i.v.m. groter aantal?

Klik hieronder op het blauwe icoontje en stel ons uw vraag

Multimeter voor bier en wijn.

Wordt gebruikt om de concentratie van suiker te meten in het druivensap wort of bier in g / l of baling-graden en het potentiële alcoholgehalte in wijn of bier (%) te bepalen.

  • Afmetingen : 2x2x25cm
Beschrijving:

Indicator voor het bepalen van de concentratie suiker in most of wort (uitgedrukt in g / l of in graden Balling), en het alcoholpercentage van wijn of bier (%).
Één graad Balling (1 ° BLG) komt overeen met  ongeveer 10 g suiker op 1 liter sap (druif).
De multimeter geeft het meest nauwkeurige resultaat bij en temperatuur van 20 ° C.

ONDERDELEN:
  • - Float hydrometer (vlotter) gemarkeerd met drie schalen; g / l (gram per liter),  graden BLG, en het alcoholpercentage in %.
  • - De buis voor het uitvoeren van de meting.
HANDLEIDING:

De buis voor 2/3 vullen met de te analyseren vloeistof (bijvoorbeeld wijn of bier). De vloeistof mag geen vaste deeltjes of gasbellen bevatten. De hoeveelheid vloeistof moet zodanig zijn dat wanneer de vlotter in de buis geplaatst wordt deze omhoog drijft en de bodem of wanden van de buis niet aanraakt.

LET OP:

WIJN:
Voor de overzichtelijkheid is de schaal gemarkeerd met verschillende kleuren die een indicatie geven over de concentratie van suiker in de most. Voor verschillende soorten wijn is een ander suikerpercentage gewenst:
  • Donkerrood gebied (22-25 ° BLG) - dessertwijnen (zoete)
  • Geel gebied (15-22 ° BLG) - tafelwijnen (droog)
Voor het juiste verloop van de fermentatie is het belangrijk dat de suikerconcentratie in het begin niet hoger is dan 22 tot 25 ° BLG (220 tot 250 gram per liter). Als u liever wijnen van grote zoetheid maakt kunt u het best de suiker toevoegen in meerdere stappen, bijv. op de 1e, 5e en 12e dag van de fermentatie. U kunt de wijn ook zoeten na de gisting.

WORT (BIER):

Het meten van het suikergehalte in wort wordt op dezelfde wijze uitgevoerd als in wijn. De aanbevolen initiële concentraties vallen in het amberkleurig gebied van de multimeter (8-10 BLG °, 80 – 100 gram per liter). De fermentatie van de wort wordt als voltooid beschouwd wanneer de suikerconcentratie in het groene gebied valt (0 - 2 ° BLG).

 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Anderen bekeken ook
Laatst bekeken producten
Voor een optimale winkel ervaring maken we gebruik van Cookies.